parallax background

Vakantie op Ameland

Vakantie op Ameland

Op zoek naar een locatie waar je even helemaal tot rust kan komen en kan genieten van een uitgebreide natuur? Dan is een vakantie op éen van de Waddeneilanden zeker iets voor jou! Een vakantie op Ameland geeft je immers als mogelijkheid om te gaan mountainbiken, te wandelen of gewoon lekker te genieten van de prachtige omgeving.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een groep eilanden in het noorden van Nederland en Duitsland. Tussen deze eilanden en het vaste land ligt de Waddenzee wat bij eb voor een groot stuk droog komt te liggen en hierdoor een belangrijk foerageergebied voor vogels is. Zowel Duitsland, Nederland als Denemarken hebben inwoners op de Waddeneilanden. Het eiland Ameland is hier een van en behoort tot de provincie Friesland. Het bestaat vooral uit zandduinen, heeft een totale strandlengte van 27 kilometer en meer dan honderd kilometer aan fietspaden.

Toeristen komen dan ook graag hierheen voor een vakantie op Ameland. Er zijn dan ook tal van activiteiten voor zowel actieve toeristen als families met kinderen. Wandelen op Ameland door de paarse velden vol lamsoor of vogels spotten tijdens een fietstochtje. Geniet van een bord mosselen met een glas witte wijn terwijl je geniet van het zicht op de unieke natuur van de Waddeneilanden. Droom weg bij de zonsondergang of ben je liever actief bezig? Er is voor ieder wat wils.

Activiteiten

De meest bekende activiteit is ongetwijfeld het wadlopen. Ervaar de wadden door er met een ervaren gids doorheen te lopen en te wandelen van het vaste land naar een eiland. Daarnaast kun je het eiland ervaren aan de hand van een van de vele fietsroutes die je bij de beste uitzichtpunten of vogelkijkplekken brengt. Wie graag wat bijleert kan een kookworkshop bijwonen waarbij je de natuur ingaat en zelf je ingrediënten zoals schelpen of zeewier bijeen zoekt. Ook kinderen zullen ongetwijfeld zich niet vervelen. Stuur ze op pad met een vogelkaart op zoek naar de mooiste wadvogels en vink ze af. Misschien spot je wel een kluut waarvan de jongen uit het ei kruipen.

Bekijk hier alle activiteiten op Ameland

Vakantie Ameland: Accommodaties

Op Ameland vind je tal van verschillende vakantieverblijven. Zoek je een bungalow, appartement, Groepsaccommodatie of hotel? Dan zal je deze ongetwijfeld vinden. De verschillende accommodaties vind je verspreid over het eiland in de dorpen Ballum, Buren, Hollum en Nes.

X