Ameland Fietseiland

Fietsen op Ameland, kilometers lang fietst u door ongerepte natuur. Aan weerskanten duinen of landerijen met in de verte de kerktorens van de verschillende dorpjes. Rustig en in uw eigen tempo kunt u Ameland verkennen. U heeft alle tijd om onbekommerd te genieten van de overweldigende schoonheid van de flora en de fauna.

Ameland is met inbegrip van het natuurgebied ‘De Hon’ 27 km lang. De fietspaden slingeren door de bossen, de duinen, langs de Waddenzeedijk en het Noordzeestrand. Heen langs het Noordzeestrand met een mooi uitzicht op de Noordzee bij strandovergang Nes. In Nes kunt u het Natuurcentrum aan de Strandweg bezoeken. Met uw museumbonnen heeft u gratis toegang tot alle Amelander musea.

Vervolgens fietst u door de duinen naar Ballum. Hier kunt u genieten van een uniek natuurfenomeen. Het ‘wandelen’ van de voor u liggende zandplaat brengt eb en vloed op een schitterende wijze in beeld. Links ontstaat een ‘Groen Strand’. Op de terugweg fietst u via het dorp Ballum naar de Waddenzeedijk om vervolgens in Buren een bezoek te brengen aan het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude.

Ook is het de moeite waard om een fietstocht naar het Oerd te maken.