Ameland leren kennen

Ameland leren kennen

Ameland leren kennen

Dit overzeese stukje Nederland heeft een eigen sfeer en een eigen geschiedenis. Die sfeer proeft u al vanaf het moment dat u bij Nes van de veerboot stapt. Veel van de geschiedenis vindt u terug in een aantal boeiende musea op het eiland. Het Sorgdragermuseum in Hollum bijvoorbeeld toont u van alles over de woonstijlen en de cultuur ten tijde van de commandeurs. Het museum Swartwoude in Buren laat u zien hoe de jutters en de boeren op het eiland vroeger leefden. In het volledig vernieuwde maritieme museum Abraham Fock in Hollum maakt u kennis met de historie van het reddingwezen op het eiland en… als u op het juiste moment bent, maakt u hier de altijd spectaculaire lancering van de paardenreddingboot mee. Dan is er nog het Natuurmuseum in Nes, dat u een boeiend beeld geeft van de natuur op en om het eiland. Kortom: zelfs als het iets minder mooi weer is, biedt Ameland u een reeks mogelijkheden voor een dagje of een middagje uit. In 1 dag Ameland leren kennen.

Sportief Ameland

Ook voor sportievelingen is Ameland een perfecte locatie.

Met maar liefst 90 kilometer fietspaden is Ameland bij uitstek een eiland dat u op de fiets kunt verkennen. Van dorp naar dorp, van Noordzee tot Wad, een tocht in het bijzondere natuurgebied Het Oerd… u kunt het allemaal ondernemen.

Ameland heeft op sportief gebied veel meer te bieden. De vrije natuur nodigt uit tot heerlijk wandelen. Het eiland beschikt over een fraaie golfbaan in en langs de rand van de duinen. Zwemmen kunt u in zee, maar ook in een overdekt en uiteraard verwarmd zwembad. Het zijn maar enkele van de vele sportieve genoegens die u op Ameland kunt beleven.

X