Vakantie op Ameland: veelzijdig en verrassend

Natuurgebied en zandduinen, op Ameland waan je je niet in Nederland. Je kunt wandelen langs de kustlijn van het Waddeneiland of fietsen over de vele fietspaden die het eiland rijk is. Natuurlijk is het ook mogelijk gewoon van het mooie weer te genieten en je culinair te laten verwennen. Wie voor de bestemming van vakantie Ameland kiest, gaat garant voor een ontspannen tijd.

Vanaf de boot Ameland al zien

Al op de veerboot van Friesland naar Ameland begint de vakantie. Zodra de afvaart begonnen is, is vanaf de boot Ameland te zien. Je snuift de zeelucht naar binnen en denkt alvast aan wat je allemaal van plan bent te gaan doen, tijdens de vakantie op Ameland. Binnen afzienbare tijd zal de boot aanmeren en kun je een stap zetten aan wal van Ameland, een van de mooiste Waddeneilanden die er is. Wie zijn vakantie op het eiland door wil brengen, kan kiezen voor een verblijf in een hotel. Er zijn veel hotels op Ameland te vinden, voor elk budget en naar elke wens. Of je nu een klein hotel zoekt, met veel persoonlijke service of een groot hotel wat van alle gemakken is voorzien: het is op het eiland te vinden.

Hollum, Nes, Buren en Ballum: overal is iets te ontdekken

Op Ameland zijn vier dorpen: Hollum, Nes, Buren en Ballum. Hollum is met ruim 1.100 inwoners het grootste dorp. De hotels op Ameland zijn in deze vier dorpen te vinden. Wie rust zoekt, zal zich misschien eerder in Ballum vestigen, dit dorp heeft niet veel inwoners en heeft veel beschermd dorpsgezicht. Nes is het eerste wat je ziet op Ameland, dat is de plaats waar de boot naar Ameland aankomt. In dit dorp zijn rijksmonumenten te bekijken en is het Natuurcentrum van het eiland te vinden. Ook in Buren zijn toeristen van harte welkom. In het dorp is Ritskemooi te vinden, een beeld dat als bezienswaardigheid telt. In Hollum is museum Sorgdrager, waar de typerende cultuur van Ameland centraal staat.

Genietend in een van de hotels op Ameland het eiland ontdekken.

Culinair genieten is ook iets dat op het Waddeneiland prima kan. De Hotels op Ameland hebben een gevarieerde menukaart. Met veel zeevruchten zal de keuken van het hotel Ameland willen laten proeven aan hun gasten. Na het ontbijt in het hotel Ameland per fiets ontdekken is een aanrader. Fietsen kun je huren, maar ook prima vanaf de boot Ameland op meenemen. Het eiland heeft ook veel wandelroutes, neem dus gerust ook de wandelschoenen mee, als je vanuit het hotel Ameland wilt ontdekken. Wadlopen laat tijdens de vakantie Ameland van een andere kant zien. Een kant die zeker aan te raden is. Op de Waddeneilanden is ontspannen uitgevonden, lijkt het wel. Het eiland Ameland is er een van en is te mooi om er nooit geweest te zijn!